
Vyno degustacijų temos
Norite klasikos? O gal – netikėtumo?
Vyno degustacijų kataloge rasite temas įvairioms progoms – nuo pažintinių vakarų visiškai „žaliems“ iki gurmaniškų atradimų pažengusiems entuziastams.
O jei turite savo degustacijos idėją, bet nieko panašaus kataloge neradote – mielai padėsime ją įgyvendinti.

01 Mitas ar Tiesa? Vyno pagrindai.
Skirta: Pradedantiesiems
Vyno segmentas: Standard / Standard–Premium
Degustuojamas kiekis: 5 rūšys arba daugiau
Tai interaktyvi, smalsumą žadinanti degustacija, kurioje griauname populiarius vyno mitus, laviname pojūčius ir mokomės pažinti vyną taip, kaip tai daro profesionalai. Degustuodami 5 ar daugiau skirtingų vyno stilių, diskutuosime ir spėliosime, kas yra tiesa, o kas – tik seniai įsišakniję stereotipai.
Ar atpažįstate šiuos teiginius?
– „Jei butelis su užsukamu kamšteliu – vynas prastas.“
– „Gilus butelio įdubimas reiškia aukštą kokybę.“
– „Sulfitai sukelia galvos skausmą.“
– „Baltasis vynas – tik prie žuvies, raudonasis – tik prie mėsos.“
– „Šaukštelis putojančio vyno butelyje išsaugo burbuliukus.“
Aptarsime, kaip vyndarystės metodai veikia skonį, kaip iš tiesų atpažinti kokybišką vyną, ką reiškia sulfitai, taninai, dekantavimas ir kiti terminai.
Tai puikus startas visiems, norintiems jaustis drąsiau sudėtingame vyno pasaulyje.
02 Baltasis vynas: šešios klasikinės vynuogių veislės
Skirta: Pradedantiesiems
Vyno segmentas: Standard-Premium / Standard-Super Premium
Degustuojamas kiekis: 6 rūšys arba daugiau
Ši degustacija atveria duris į baltųjų vynų pasaulį per šešias visame pasaulyje populiarias ir vertinamas klasikines vynuogių veisles. Susipažinsite su Chardonnay elegancija, Sauvignon Blanc ryškumu, Riesling kvapų įvairove, Pinot Grigio lengvumu, Gewürztraminer aromatų sodrumu ir Muscat žaisminga saldumo bei gaivumo derme. Gilinsitės į vyno gamybos subtilybes ir jų įtaką skonio įvairovei: kaip laikymas su nuosėdomis ar brandinimas ąžuolo statinėje keičia vyno charakterį ir kokybę. Suprasite, kuo skiriasi baltojo vyno stiliai ir kaip išsirinkti tokį vyną, kuris ne tik patiks, bet ir tiks konkrečiai progai ar patiekalui.
Šios baltojo vyno degustacijos metu aptarsime, kaip atskirti kokybišką vyną nuo prastesnio, vertinant skonio balansą, aromatų kompleksiškumą, struktūrą bei poskonį.


03
Project Name
This is your Project description. Provide a brief summary to help visitors understand the context and background of your work. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start.
04
Project Name
This is your Project description. Provide a brief summary to help visitors understand the context and background of your work. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start.



