
Vyno degustacijų temos
Norite klasikos? O gal – netikėtumo?
Vyno degustacijų kataloge rasite temas įvairioms progoms – nuo pažintinių vakarų visiškai „žaliems“ iki gurmaniškų atradimų pažengusiems entuziastams.
O jei turite savo degustacijos idėją, bet nieko panašaus kataloge neradote – mielai padėsime ją įgyvendinti.

Mitas ar Tiesa? Vyno pagrindai.
Skirta: Pradedantiesiems ir smalsiems vartotojams, norintiems atsirinkti tarp faktų ir rinkodaros
Vyno segmentas: Standard / Standard–Premium
Degustuojamas kiekis: 5 rūšys arba daugiau
Tai interaktyvi, smalsumą žadinanti degustacija, kurioje griauname populiarius vyno mitus, laviname pojūčius ir mokomės pažinti vyną taip, kaip tai daro profesionalai. Degustuodami 5 ar daugiau skirtingų vyno stilių, diskutuosime ir spėliosime, kas yra tiesa, o kas – tik seniai įsišakniję stereotipai.
Ar atpažįstate šiuos teiginius?
– „Jei butelis su užsukamu kamšteliu – vynas prastas.“
– „Gilus butelio įdubimas reiškia aukštą kokybę.“
– „Sulfitai sukelia galvos skausmą.“
– „Baltasis vynas – tik prie žuvies, raudonasis – tik prie mėsos.“
– „Šaukštelis putojančio vyno butelyje išsaugo burbuliukus.“
Aptarsime, kaip vyndarystės metodai veikia skonį, kaip iš tiesų atpažinti kokybišką vyną, ką reiškia sulfitai, taninai, dekantavimas ir kiti terminai.
Tai puikus startas visiems, norintiems jaustis drąsiau sudėtingame vyno pasaulyje.

Baltasis vynas: šešios klasikinės vynuogių veislės
Skirta: Pradedantiesiems
Vyno segmentas: Standard-Premium / Standard-Super Premium
Degustuojamas kiekis: 6 rūšys arba daugiau
Ši degustacija atveria duris į baltųjų vynų pasaulį per šešias visame pasaulyje populiarias ir vertinamas klasikines vynuogių veisles. Susipažinsite su Chardonnay elegancija, Sauvignon Blanc ryškumu, Riesling kvapų įvairove, Pinot Grigio lengvumu, Gewürztraminer aromatų sodrumu ir Muscat žaisminga saldumo bei gaivumo derme. Gilinsitės į vyno gamybos subtilybes ir jų įtaką skonio įvairovei: kaip laikymas su nuosėdomis ar brandinimas ąžuolo statinėje keičia vyno charakterį ir kokybę. Suprasite, kuo skiriasi baltojo vyno stiliai ir kaip išsirinkti tokį vyną, kuris ne tik patiks, bet ir tiks konkrečiai progai ar patiekalui.
Šios baltojo vyno degustacijos metu aptarsime, kaip atskirti kokybišką vyną nuo prastesnio, vertinant skonio balansą, aromatų kompleksiškumą, struktūrą bei poskonį.

Burbuliukų reikalai: nuo Prosecco iki Champagne.
Skirta: Pradedantiesiems
Vyno segmentas: Premium / Premium-Super Premium
Degustuojamas kiekis: 4-6 rūšys arba daugiau
Ši degustacija – visiems, kurie nori pagaliau perprasti burbuliukų pasaulį: nuo itališko lengvumo iki prancūziškos prabangos. Kodėl vieni putojantys vynai kainuoja vos keliolika eurų, o kiti – šimtus? Kuo Prosecco skiriasi nuo Champagne? Kas slypi už žodžių Cava, Crémant, Metodo Classico, NV, Brut Nature? Ir – taip, – kokią taurę rinktis, kad burbuliukai atsiskleistų visame gražume?
Ragausime ir lyginsime skirtingais būdais gaminamus putojančius vynus – nuo žaismingų, vaisiškų iki autolitiškų, ilgai brandintų. Išmoksite atpažinti stilių, suprasti burbuliukų kilmę, dekoduoti etiketes ir sąmoningai rinktis tai, kas tinka būtent jums.

Skrydis virš Naujosios Zelandijos
Skirta: Pradedantiesiemis ir pažengusiems
Vyno segmentas: Premium
Degustuojamas kiekis: 5 rūšys arba daugiau
Ši degustacija – tai susitikimas su viena iš kontrastingiausių ir drąsiausių vyno šalių. Naujoji Zelandija, nepaisant savo geografinio atokumo, jau seniai diktuoja pasaulines vyno madas. Jos vynai – intensyvūs, bet preciziškai švarūs, pagaminti su modernia meistryste ir aiškia filosofija.
Tyrinėdami skirtingus regionus, ragausime ne tik kultinį Marlborough Sauvignon Blanc – ryškų, aromatingą ir pasaulį pakeitusį. Taip pat degustuosime elegantišką, bet charakteringą Pinot Noir, minerališką ir dūmišką Chardonnay, bei putojantį, kuris drąsiai stovi greta geriausių šampanų.
Tai – ne tik degustacija, tai pažintis su šalimi, kurioje kiekvienas vyno gurkšnis tarsi atkartoja jos kraštovaizdžio grynumą. Ir jei dar neįsimylėjote Naujosios Zelandijos vyno – dabar pats laikas.

Balansuojant tarp gero skonio ir švarios sąžinės: ar svarbu kaip gimsta vynas?
Skirta: Pažengusiems
Vyno segmentas: Standard-Premium / Premium
Degustuojamas kiekis: 5 rūšys arba daugiau
Ši degustacija kviečia panirti į vieną aktualiausių šiuolaikinio vyndario ir vartotojo klausimų: ar skanus vynas visada reiškia „geras“ vynas? Kviečiame ne tik ragauti, bet ir mąstyti – tyrinėsime penkias skirtingas vyno gamybos filosofijas: konvencinę, tradicinę, ekologišką, biodinaminę ir natūraliąją. Kuo skiriasi biodinaminis nuo ekologiško? Ar natūralus vynas visada „sąžiningai“ pagamintas?
Degustuosime „aklai“ – tik po ragavimo atskleisime, kokia filosofija slypi už kiekvieno vyno. Diskutuosime, balsuosime, o svarbiausia – ieškosime balanso tarp gero skonio ir sąžinės.

Elitas taurėje: vynas, surinkęs virš 90 balų.
Skirta: Pradedantiesiems ir pažengusiems
Vyno segmentas: Premium / Premium-Super Premium / Super Premium
Degustuojamas kiekis: 4-5 rūšys arba daugiau
Kodėl vieni vynai sulaukia 90 ar net 95+ balų, o kiti negali pasigirti jokiu balų įvertinimu? Kas slypi už šio vertinimo ir ar tokie vynai visada patiks jums? Šios degustacijos metu susipažinsime su vynais, pelniusiais itin aukštus įvertinimus iš tarptautinių kritikų – „Wine Spectator“, „Robert Parker“, „James Suckling“ ir kt.
Degustuojant „aklai“, nematant etikečių ir kainų, kiekvienas galės susidaryti savo nuomonę – ar „elitas taurėje“ atitinka jo asmeninį skonį. Degustacijos metu kalbėsime: kas yra tie vertintojai, kokie vertinimo kriterijai ir ar aukšti įvertinimai vis dar turi galią nulemti mūsų pasirinkimus?

Italijos vyno regionų dvikova: Pietūs prieš Šiaurę
Skirta: Pažengusiems
Vyno segmentas: Standard–Premium / Premium-Super Premium
Degustuojamas kiekis: 6 arba 8 rūšys (po 3-4 iš kiekvienos Italijos pusės)
Šioje degustacijoje kviečiame į intriguojančią Šiaurės ir Pietų Italijos stilių dvikovą. Ragausime šešis vynus, kurie įkūnija du labai skirtingus požiūrius į skonį, klimato įtaką, vyno kūrimą ir net gyvenimo tempą.
Kartu ieškosime atsakymų:
– Kodėl šiaurietiškas Nebbiolo ir pietietiškas Aglianico kelia tokias skirtingas emocijas?
– Kur slypi skirtumai tarp klimato, dirvožemio ir žmonių požiūrio į vyną?
Tai degustacija tiems, kurie nori pajausti Italiją ne tik geografiškai, bet ir filosofiškai. Čia vyks tikra skonio dvikova – tarp rūgštingumo ir brandos, vaisių sprogimo ir struktūros, šiaurietiškos santūrumo kultūros ir pietietiško charakterio laisvės.
Nesvarbu, ar jūsų širdis linksta į Pjemonto kalvas, ar į Kampanijos ugnikalnių šlaitus – ši vakaro patirtis padės geriau suprasti, kodėl Italijos vyno žemėlapis toks turtingas, ir kuri pusė artimesnė jums.

¡Viva España! - skonių fiesta taurėje
Skirta: Pradedantiesiems ir pažengusiems
Vyno segmentas: Standard - Super Premium
Degustuojamas kiekis: 5 rūšys arba daugiau
Tai pažintinė degustacija, leidžianti per vieną vakarą patirti Ispanijos vyno įvairovę. Kiekvienas ragaujamas vynas atstovaus vis kitą regioną, klimatą, vynuogę ir stilių – nuo gaivių Galisijos baltųjų iki karštosios Jumilla raudonųjų. Šios degustacijos metu ne tik ragausime, bet ir leisimės į kultūrinį nuotykį – sužinosime, kuo skiriasi Tempranillo iš skirtingų vietovių, kodėl Albarino tapo Atlanto pakrantės žvaigžde ir ką verta žinoti apie ispanų meilę ąžuolo statinėms.

Italija ir jos vietinių vynuogių lobynas
Skirta: Pažengusiems
Vyno segmentas: Standard / Premium / Super Premium
Degustuojamas kiekis: 5 rūšys arba daugiau
Italija – tikras genetikos ir skonio archyvas, turintis daugiau nei 350 oficialiai pripažintų vietinių vynuogių veislių, o neoficialiai jų suskaičiuojama virš 1000! Tai šalis, kurioje beveik kiekvienas regionas, kalva ar kaimas turi savo vynuogę, savo istoriją ir savitą požiūrį į vyndarystę. Pinot Grigio ir Prosecco praleisime, tačiau degustuosime tiek kitas plačiai žinomas klasikas, tiek mažai girdėtas, bet išskirtines vynuoges. Sužinosite, kaip klimatas ir kultūriniai niuansai formuoja Italijos vyno veidą – nuo aštraus šiaurietiško preciziškumo iki pietietiško charakterio ir gilumo.


