Kadangi Velykų laikotarpiu kiaušinius valgom ir pikantiškas salotas darom ne vieną dieną, dalinuosi patarimais, kaip tuos nenaudėlius derinti prie gėrimų.
Kas galėtų pagalvoti, kad toks kasdienis produktas, neatsiejama pusryčių ir brančo dalis - kiaušiniai - gali būti tikra rakštis vyno ir maisto derintojams. Pilnas pikantiško umami skonio, kiaušinio trynys padengia visą gomurį ir pakeičia gėrimo skonį, tiksliau skonio suvokimą. Prie virtų kiaušinių patiektas vynas atrodo lėkštas ir mažiau saldus. Vaisiškumą pakeičia kartumas ir gan ryškus metalo skonis.
Tai ką atsikimšti, kad nesijaustume kaip rūdžių prisipylę į burną?..
Keletas triukų:
🥚 Patiekiant kiaušinius gerai juos pasūdykite. Druska iš esmės draugauja su vynu, o poroje su umami šiek tiek atstato balansą.
🥓 Patiekite kiaušinius su kitais intensyvaus skonio produktais. Kumpis, kepta šoninė, keptos bulvės puikiai tiks. Tuomet vyną deriname nebe prie kiaušinio, bet prie lydinčio produkto.
🥂 Rinkitės sausą putojantį vyną arba daugiau rūgšties turintį baltąjį - burbuliukai ir rūgštis atgaivins gomurį ir suardys nusėdusį trynio sluoksnį.
O ką Jūs atsikemšate?
Stiprių kiaušinių ir puikių kiaušiniškų derinių!
#vynasirmaistas #maistoirvynoderinimas #velykuvynas #vynasvelykoms #kiausiniaiirvynas #vynasirkiausiniai
Comments